Nieuws

Heeft u vragen?

Bel ons (0546)672542

Activiteiten in de kinderboekenweek

2 november 2022

Op 5 oktober startte de kinderboekenweek met als thema Gi-ga Groen. We hadden met de hele school een opening in de grote hal. We werden voorgelezen uit een prentenboek en zongen het lied Gi-ga Groot cadeau. Daarna deden we in gemengde groepjes een speurtocht door de school naar verstopte dieren en konden met de bijbehorende letters een zin maken.

In de 1,5 week tot aan de herfstvakantie deden we allerlei leuke activiteiten op school. Zo gingen we duo lezen met andere groepen en ging ook dagelijks de leesbel. Dan moesten we alles laten liggen en dan gingen we op een zelfgekozen plekje lekker lezen, ook de juffen!

Ook werd er vuilnis geprikt in de buurt, kwamen er mensen met reptielen op school om daar iets over te vertellen, werden er dieren gezocht, gingen er groepen naar de Readshop om voorgelezen te worden en werd er in de groepen veel voorgelezen.

Ook wilden we graag het lezen thuis stimuleren. Dus hadden we een boekenverkoop op school, waar ouders voor hun kinderen of zichzelf boeken konden kopen. Na de herfstvakantie hadden we ook een boekenruilbeurs, zodat oude boeken die niet meer gelezen worden weer iemand anders blij konden maken.

 

Ga terug naar Nieuwsoverzicht